sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Meikkitaiteilija Ve Neil puhuu Nälkäpelissä työskentelystä


FEARNET teki Ve Neilin kanssa pitkän haastattelun, jossa hän kertoi Nälkäpeli-elokuvan parissa työskentelystä. Alla suomennettuna tärkeimmät osat haastattelusta.
Kirjassa kuvaillaan Capitolin asukkaita, joilla on erilaisia ihon värejä ja tehtynä kauneusleikkauksia, joilla näyttää kissaeläimeltä. Näistä mikään ei päässyt elokuvaan. Teittekö paljon testejä nähdäksenne, miten pitkälle teidän pitäisi mennä elokuvassa?
Minun täytyy sanoa sinulle, ettei meillä ollut niin paljon tehtävää, koska me teimme värityksen kerran ja sanoin, "Voi ei, ei, ei, tämä ei tule toimimaan!" On tosi hienoa lukea siitä, mutta kun oikeasti alat nähdä sen, se on erilaista kuin mielessäsi. Joissakin asioissa se oli vain liian räikeää. Kun laitat meikkiä väripintaiselle iholle, se ei koskaan näytä oikealta. Ehkä jossain tulevaisuuden kirjassa, jos he haluavat alkaa värjätä ihmisiä digitaalisesti se saattaisi toimia, mutta vain hyvin heikosti. Niin kauan kuin se tehdään meikillä, se ei koskaan toimi ja näyttää Hulkilta tai joltakin. Sinun täytyy olla todella varovainen tällaisten asioiden kanssa. Ja muutoksista, kuten saada ihminen näyttämään kissalta, se ei ollut tarina, jonka halusimme kertoa. Kaikki, mitä meidän täytyi tehdä, oli vakuutta, että nämä ihmiset olivat imperialistisia, outoja ja yliampuvia. Emme tarvinneet siihen niitä muita juttuja. Lisäksi on hyvin aikaa vievää tehdä sellaista työtä, eikä meillä ollut niin paljon aikaa. Meillä oli joinakin päivinä yli 400 ihmistä töissä ja vei yhdeksän tuntia, että [Capitolin asukkaille] saatiin meikit, hiukset ja asut. Heidän muuttamisensa kissoille ei vain ollut meille vaihtoehto.
Minkä hahmon ulkonäköön olet kaikkein tyytyväisin?
Olin aika tyytyväinen kaikkiin. Olin niin iloinen, että kaikista tuli niin kauniita. Lenny Kravitz Cinnana, hän oli niin komea ja pisti sitä kultaista silmänrajausta ja näytti niin upealta. Hän rakasti sitä niin paljon, että hän itse asiassa pyysi minua antamaan sitä hänelle, jotta hän voisi ottaa sitä mukaansa kiertueelle. Soitin Make Up For Everille ja hankin hänelle rajausväriä ja kultapuuteria ja hän otti ne mukaansa. En tiedä, tulemme näkemään käyttääkö hän niitä vai ei. [nauraa]
Oletko tietoinen siitä, että Seneca Cranen parralla on nyt oma Facebook-sivu?
Kyllä! Minun täytyi taistella saadakseni sen parran ja olen niin iloinen, että voitin. Luulen, että Gary ja Judianna [Makovsky, vaatesuunnittelija] ajattelivat sen olevan liikaa, mutta minä sanoin, "Voi, ei, ei, se on mahtava! Meidän täytyy pitää parta!" Se oli yksi kokeista, jonka sain tehdä etuajassa ja olen niin iloinen. Nyt se on ikoninen look, mikä on aika hienoa.
Capitol-lookien lisäksi loit myös haavoja ja veri-maskeerauksia PG-13 elokuvaan, jossa lapset tappavat lapsia. Tiesitkö luonnostaan, kuinka paljon sinun täytyisi lieventää sitä?
Olen todella tietoinen siitä, koska olin juuri tehnyt The Amazing Spider-Manin, joka on myös PG-13 ja siinä teimme paljon valmistelevaa työtä. Tiesin, millainen väritys verellä piti olla, tiesin kuinka paljon voisimme käyttää ja mitä voimme ja mitä emme voineet tehdä verellä. Minä todella tiesin rajoituksista etukäteen ja oli hyvä, että tiesin, koska suurin osa ihmisistä ei tiedä sitä, jos ei ole oikeasti tehnyt sitä, tiedäthän? Se päätyy poistettavaksi tai he eivät voi käyttää sitä, joten oli hyvä, että minulla oli tietoa siitä, mitä voimme nähdä ja mitä emme.
Kirjassa Peetan jalan haava on erityisen paha ja lopulta hän menettää jalkansa. Oliko näyttelijä Josh Hutchersonin jalkavamman maski missään vaiheessa intensiivisempi tämän takia?
Ei, emme koskaan puhuneet jalan menettämisestä. Teimme osan valtavasta haavasta, mutta päädyimme siihen, ettei siitä nähdä paljon, mikä oli hyvä, koska luulen sen olleen liikaa. Mielestäni he näyttivät kaikesta juuri sopivasti saadakseen pointin läpi, sen miten vakava vamma oli, Katnissin palavamman rinnalla. Minusta se kaikki onnistui tosi hyvin.
Nälkäpelin valtavan menestyksen kanssa jatko-osa Vihan liekit menee tuotantoon myöhemmin tänä vuonna. Palaatko siihen?
Kyllä, valmistelen sitä jo päässäni! [nauraa] Ostin kirjasta pokkariversion ja käyn sitä jo läpi ja korostan ja pistän asioita järjestykseen, joten tällä kertaa olen todella valmistautunut.
Mikä pistää sinua jo silmään?
Siinä on niin paljon vammoja ja niin paljon outoja juttuja, joita heille tapahtuu, että minun täytyy etukäteen alkaa suunnitella jotain veden ja auringonpolttamien varalle. Etsin paljon tuotteita, joilla varmistaa, etteivät näyttelijät pala auringossa ollessamme siellä. Vesi ja aurinko voivat pilata meikin, joten aloitan siitä.  
Lähde 1, lähde 2

3 kommenttia:

  1. tiedättekö et milloin vihan liekit tulee leffateattereihin ?

    VastaaPoista
  2. vihan liekit tulee elokuviin kai marraskuussa 2013 ):

    VastaaPoista
  3. eveliina // Tarkalleen 22.11.2013, vasta...

    VastaaPoista