lauantai 10. maaliskuuta 2012

Simon Beaufoy puhuu Vihan liekeistä ja Suzanne Collinsista

LA Times haastatteli äskettäin Simon Beaufoysta ja kaiken muun ohella hän puhui myös Vihan liekeistä ja Suzanne Collinsista:
Beaufoy on usein ollut osa pieniä elokuvia, joista on tullut yllätys Oscar-voittajia, mutta seuraava projekti, johon hän käy käsiksi, on luultavasti hänen uransa korkea profiilisin kirjoitustyönsä; dystopiaseikkailu Nälkäpelin jatko-osan sovitus. Vaikka Lionsgaten elokuva ei ole teattereissa ennen maaliskuun 23. päivää, Beaufoy muokkaa jo paremmaksi Vihan liekkien käsikirjoitusta, joka perustuu kirjailija Suzanne Collinsin bestseller-sarjan toiseen romaaniin.
Beaufoy oli haluton jakamaan monia yksityiskohtia projektista, mutta hän sanoi, että Collinsin ja hänen tietämyksensä sodänkäynnistä on lumonnut hänet.
"Hän on lumoava," sanoi Beaufoy. "Hänen isänsä oli sotaasiantuntija, historioitsija ja luennoitsija ja hän oli sotavoimissa. On lumoavaa kuulla Suzannen puhuvan kolmen romaaninsa teeseistä: Ensimmäinen kertoo selviytymisestä, toinen kapinasta ja kolmas täydestä sodasta. Hän on hyvin mukaansatempaava tässä kaikessa.
Beaufoy oli vaikuttunut Collinsin kirjoittamisen rohkeudesta, erityisesti siitä, miten hän kohteli nuoria ihmisiä. "Kirja kohtelee nuoria juuri niin kuin nuoret haluavat heitä kohdeltavan - huomattavan vakavasti. Tilanteissa on kyse elämästä ja kuolemasta, eikä meidän täydy pehmentää niitä.
Hän sanoi uskovansa sukupuolen merkitsevän hyvin vähän Nälkäpeli-saagassa, joka tietysti seuraa nuoren sankarittaren Katniss Everdeenin kokemuksia. 
"Mitä todella rakastan näissä kirjoissa on, ettei siitä, että hän on tyttö, edes keskustella," Beaufoy sanoi. "Ei ole keskustelua, ettei hänen pitäisi tappaa ihmisiä, koska hän on tyttö, eikä häntä pitäisi tappaa, koska hän on tyttö. Olemme jo ohi sukupuolipolitiikasta. Tässä on kyse elämästä ja kuolemasta. Se saa sukupuolipolitiikan näyttämään pikkutarkalta, eikä kamalan kiinnostavalta.
Lähde 1, lähde 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti