sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Jennifer Lawrence: 'Katniss ja minä olemme sielunkumppaneita'

Chicago Sun Times haastatteli Jennifer Lawrencea liittyen Nälkäpeliin. Artikkelista muutama lainaus suomennettuna alla, loput voi lukea englanniksi täältä.
"Joka kerta, kun ohitan Nälkäpeli-julisteen, koko ruumiini menee kananlihalle."
"Ensimmäinen ajatukseni [elokuvasta] oli, että 'Hienoa. Tässä on toinen kirja, jonka Hollywood aikoo pilata." (...) "En olisi voinut olla enempää väärässä siitä, että Hollywood pilaisi tämän, koska me emme pilanneet sitä," hän sanoo uhmakkaalla äänellä. "Kaikki, jotka olivat mukana tässä elokuvassa, ovat kirjojen faneja. Vannoimme, ettemme tekisi hienosta tarinasta vesitettyä versiota."
Lawrencella ehkä oli Oscar-ehdokkuus vyönsä alla pienestä elokuvasta nimeltä Winter's Bone, mutta se ei tarkoittanut, että hänet oli lukittu rooliin, jota himoitsivat myös kokeneet näyttelijät Hailee Steinfield , Abigail Breslin ja Saoirse Ronan.
"Hemmetti, kyllä, olin kilpailuhenkinen siitä," Lawrence vakuuttaa. "Minulle sillä ei ollut mitään tekemistä sen kanssa, että olisin parempi näyttelijä. En ole parempi kuin nuo muut tytöt."
"Tämä rooli oli vain minua. Se oli vähän kuin minä ja Katniss olisimme sielunkumppaneita."
"Tiesin, että voisin lukea vuorosanat, eikä minun pitäisi pakottaa mitään. Pystyin puhumaan tänä hahmona," hän sanoo. "On monia käsikirjoituksia, joissa en vain yksinkertaisesti voi löytää niitä sanoja. Ei ole mitään keinoa, jolla ne sanat tulisivat ulos suustani ja tuntuisivat luonnollisilta."
"Katniss on tyttö, jota ymmärrän."
"Katniss on vahvempi kuin hän tietääkään," hän sanoo. "Hän lähtee kirjassa ajatellen olevansa hieman kylmä, mutta hän on itse asiassan paljon mukavampi ja lämpimämpi kuin hän ajattelee. Hän ajattelee itsensä metsästäjänä, eikä koskaan keskity siihen, että saisi ihmiset pitämään hänestä."
"Hänen tunteensa Peetaa kohtaan ovat hämmentäviä," Lawrence myöntää. "Hän rakastaa häntä ja haluaa olla jonkun kanssa pelissä. Mutta luulen, että hän hämmentyy, koska ei tiedä, mikä on aitoa ja mikä TV:tä varten tässä selviytymistaistelussa. Jos sinulla on parempi mahdollisuus selvitä olemalla rakastunut johonkuhun, silloin teet sen."
Yksi ongelma: rakkauden teeskenteleminen Hutchersonia kohtaan.
"Tosi elämässä meillä on meneillään tämä ärsyttävä veli-ja-sisko-juttu," Lawrence sanoo. "Tappelemme siitä, että kuka on 10 dollarin setelissä."
"Leikimme toistemme kanssa kuin kissat, kynsien toisiamme päin," hän sanoo nauraen. "Se ei ole kemiaa, jota toivot löytäväsi kahden rakastajan väliltä!" 
Lähde 1, lähde 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti