keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Gary Ross puhuu Nälkäpelin väkivaltaisuudesta


The Hitlist haastatteli Gary Rossia ja hän kertoi mm. tasapainosta kirjalle uskollisena pysymisen ja PG-13 ikärajan välillä.
Kun oli kyse itse pelin kuvaamisesta, oliko mallinasi toimintaelokuvat, dokumentit vai urheiluohjelmat?
Se on hyvä kysymys - todennäköisesti enemmänkin dokumenttimaiset, varmasti hyvät toimintaelokuvat. Mielestäni tavassa, jolla kuvasin tämän, on itsestään selvästi aika todentuntuinen laatu. Urheiluohjelmat, en tiedä, vaikka kun hän (Katniss) juoksee tulen läpi, käytin kaapelikameraa(?). Käytin itse asiassa laitteistoa, jota käytetään NFL:ssä (amerikkalaisen jalkapallon ammattilaisliiga), kun hän juoksee puiden välistä ja läpi palavan metsän.
Tässä on haastetta, kun sinun täytyi sano, "Tämä kertoo väkivallasta, kuolemasta. Tämä kertoo brutaalista väkivallasta. Mutta jos emme saa PG-13:sta, voisimme yhtä hyvin tehdä tämän käsinukeilla, budjetilla, jonka saamme takaisin." Miten tasapainotit sen?
Se oli onnekasta, koska kuvasin hänen (Katnissin) näkökulmastaan. Kun kuvaat hahmon näkökulmasta, ei tarvitse poiketa niin eri osiin ja sitten palata takaisin hahmon näkökulmaan, koska hänen näkökulmassaan nähdään hänen henkilökohtainen käsityksensä häntä ympäröivästä väkivallasta. Olisi ollut epäsopivaa poiketa pitkälliseen verilöylyyn. Sinä olet nähnyt elokuvan, joten tiedät, ettemme laimentaneet väkivaltaa, mutta koska näet sen hänen silmiensä läpi sen määrä on rajallinen ja sopiva. Jos ei olisi rajoituksia, en olisi kuvannut sitä eri tavalla kuin kuvasin. Me vain päädyimme PG-13:sta, koska tässä on paljon enemmän kyse väkivallan vaikutuksesta Katnissiin, kuin väkivallan pois jättämisestä.
Hän ei voi olla näkemättä, mutta hänellä ei ole aikaa töllistellä.
Siinä on parempi tapa sanoa se. Hänellä ei ole aikaa töllistellä. Hän ei voi seisoa siinä, katsoa panoraamaa verestä, hänen täytyy saada reppu ja jousi jatkettava siitä. Nuo nopeat vaikutelmat ylläpitävät jännitettä ja vielä palvelevat loppua.
 Lähde

2 kommenttia:

  1. Suosittelen tekstien oikolukemista, sillä sieltä löytyy aika lailla inhottavia kirjoitusvirheitä. hankalaa lukea.

    VastaaPoista
  2. Joo mä olen itsekin ajatellut, että pitäisi, mutta uutisia ja haastatteluja tulee niin paljon, ettei aika oikein riitä siihen. :/ Yritän kuitenkin olla huolellinen!

    VastaaPoista