lauantai 10. maaliskuuta 2012

Nina Jacobsonin, Gary Rossin ja Jennifer Lawrencen haastattelu


The New York Times julkaisi pitkän haastattelun, jossa Nina Jacobson, Gary Ross ja Jennifer Lawrence puhuvat Nälkäpelistä. Alla suomennettuna sen tärkeimmät osat:

Nina Jacobson:
"Oli monia tapoja, joilla tästä olisi voinut tulla elokuva, joka ei kunnioita kirjaa," sanoi yksi elokuvan tuottajista, Nina Jacobson, joka kertoi olevansa koukussa romaaniin ja joka hankki Nälkäpelin oikeudet heti luettuaan sen. Hän teki kirjailijalle intohimoisen viestin, luvaten kunnioittaa kirjan faneja vetoamatta teiniyleisöön. Mutta neiti Jacobson vakuutti Collinsille, ettei hän laimentaisi tarinaa nostamalla hahmojen ikää tai ihannoimalla sen väkivaltaa. "Rakastin kirjaa aikuisena ihmisenä," Jacobson sanoo lujasti. "En ajatele sen olevan nuorten aikuisten romaani."
Gary Ross:
Hän väittää, että Nälkäpeli ilmentää nuorten aikuisten genreä ja myös ylittää sen. "Koska nuoret ovat aikuisuuden käännekohdassa, he painiskelevat monien asioiden kanssa, joita aikuisten kirjoissa selvitetään, mutta he silti aloittelevat tutkimista," hän sanoi. "Se on tämä orastava elementti, joka saa Nälkäpelin tuntumaan niin ajankohtaiselta. Se on viaton, tavoitteellinen ja lumoava." Ja hän väitti, että se ei ole sen vähempää aikuiselle kuin nuorellekaan.
"Minä olin lumoutunut," hän sanoi. "Kovin monella tämän skaalan kirjalla ei ole Nälkäpelin intiimiyttä. Se on hienovarainen, mutta pakottava ja Katniss Everdeen on monimutkainen.
Jennifer Lawrence:
Hän ei ollut varma itsestään. "Tämä ei ollut yksi niistä osista, joista ajattelen, 'Minun täytyy saada tämä,' koska se on niin pelottavaa," neiti Lawrence myönsi puhelimma hänen ollessa Prahassa harjoittelemassa rooliin. "Mutta ajattelin, 'Jos tämä tulee olemaan asia, josta olen parhaiten tunnettu, haluan sen olevan jotakin, mistä olen ylpeä.' Jos joku tulee luokseni ja sanoo, 'Oletko Katniss?' olen okei sen asian kanssa. Koska rakastan tätä hahmoa ja kirjaa niin paljon."
Hän oli myös huolissaan siitä, mitä Katnissille saattaisi muuten tapahtua. "Toivoin ja rukoilin, että jos minä en näyttele roolia, he eivät tekisi hänestä pahistyttöä, joka voisi tappaa kenet vain," hän sanoi. "Koska minusta se on paljon surullisempi tarina. Katnissilla ei ole aikaa ajatella. Hänestä tuntuu, että hän voi kuolla millä hetkellä hyvänsä. Hän on haavoittuvainen, eikä hän halua, että hänen täytyy tappaa, mutta hän on myös sankari."
Lähde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti