lauantai 18. lokakuuta 2014

Yksityiskohtia Hirttopuu-kappaleesta elokuvassa


Universal Music Groupin uutiskirje on paljastanut muutamia yksityiskohtia liittyen Matkijanärhi osa 1:ssä kuultavaan The Hanging Tree- eli Hirttopuu-kappaleeseen. Tämä uutinen sisältää juonipaljastuksia liittyen kyseisen kappaleen käyttöön elokuvassa, joten jos haluat pitää tämän yllätyksenä, kannattaa kursivoitu osa jättää lukematta!
James Newton Howard on Nälkäpeli - Matkijanärhi osa 1:n elokuvamusiikin säveltäjä. Hovard on aikaisemmin säveltänyt myös The Hunger Games: Original Motion Picture Score- ja The Hunger Games Catching Fire: Original Motion Picture Score-levyt. Elokuvan musiikkiin sisältyy Jennifer Lawrencen esittämä a capella-kappale. Melodian on kirjoittanut The Lumineers. Elokuvassa "Hirttopuu" alkaa Katnissin (Jennifer Lawrence) a capella-"esityksenä". Ensin hänen lauluunsa yhtyvät linnut (matkijanärhet), sitten kapinallisten joukot, kun laulu muuntautuu enemmän taustamusiikiksi. James lisää kuoron ja orkesterin ja se muodostuu mahtavaksi huippukohdaksi, johon liittyy valtava toimintakohtaus. Se on valtaisa musikaalinen hetki elokuvassa. 
Otetaan vielä huomioon, että tämä saattaa olla virheellistä tietoa, koska Lorden Yellow Flicker Beatin musiikkivideon julkaisupäivä oli peräisin samasta lähteestä, mutta musiikkivideo ei ilmestynyt ilmoitettuna päivänä. Tuottaja Nina Jacobson on kuitenkin aikaisemmin kommentoinut Hirttopuuta Twitterissä näin: "Hirttopuu saa sieluni räjähtämään." Miltä tuo teistä kuulostaa?

Lähde

4 kommenttia:

 1. Valtava toimintakohtaus... Hmm.. Pidin kirjan kohtauksesta missä Katnis lauloi Pollukselle hirttopuun. Se oli tunteellinen. Mutta kuka tietää, voi toimia elokuvassa näinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ymmärsin tämän niin, että Hirttopuu alkaisi juuri tuolla, kun Katniss laulaa sitä Polluxille, mutta sitten kappale kasvaa ja kohtaus vaihtuu johonkin toimintaan. :)

   Poista
 2. Kyllä se alkaa silloin kun Katniss laulaa sitä Polluxille, mutta muuttuu juurikin semmoiseksi taustamusiiksi. Loppupuolella laulua nähdäänkin juuri se suurehkon kapinallisjoukon 'tunnusmuukkina' kun he tekevät vastaiskun Capitolia kohtaan.
  Voin kertoa, että koko kohtauksen ajan oli kaikki karvat pystyssä ja kylmä kun mikä. Sieluhan siinä miltein räjähti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin Hirttopuu on yksi koko leffan vaikuttavimmista kohtauksista, kylmät väreet siinä kulkee, myös jokaisella kuuntelukerralla. :)

   Poista