tiistai 21. lokakuuta 2014

Francis Lawrence puhuu Matkijanärhi osa 1:stä Sci Fi-lehdessä


Francis Lawrence ja Nina Jacobson puhuvat Matkijanärhi osa 1:stä Sci Fi-lehden uudessa numerossa. Lehdestä ei ainakaan vielä ole saatavilla skannauksia, mutta Panem Propaganda on jakanut lehdestä muutaman pointin, jotka löytyvät suomennettuna alta:

Francis Lawrence muuttuneesta lähestymisestä Katnissin haavoittuvuuteen Matkijanärhi osa 1:ssä:
Me olimme kuvanneet jo noin viisi viikkoa, kun Vihan liekit julkaistiin ja sitä pystyi näkemään ja tuntemaan ihmisten reaktion elokuvan loppuun. Se vaikutti lähestymistämme hänen [Katnissin] hahmoonsa ja mielentilaansa. Vaikka hän on vahingoittunut, täytyy löytää "oikeanlainen vahingoittunut", jotta vielä olisi tulista päättäväisyyttä, vihaa ja epäilystä. Kaikki se vahingoittuvuus pitää tasapainottaa, koska katseessa Vihan liekkien lopussa ei ole paljoa vahingoittuvuutta, joten piti löytää hänen vahingoittuneisuutensa oikea vivahde. Minun täytyy sanoa, että osa 1 oli todennäköisesti yksi monimutkaisimmista elokuvista, jotka olen tehnyt, kun ajatellaan hahmon mielentilan jäljittämistä. Se on niin tarkkaa ja täytyy olla niin huolellinen, ettei valitse väärää tietä. Esityksen pienimpien piirteiden olisi helppo mennä pieleen - eikä se olisi kenenkään syy - mutta siinä on kirjaimellisesti kyse oikean tien valitsemisesta. Mutta minusta Jen teki mahtavaa työtä ja olen todella tyytyväinen.
Francis Lawrence Suzanne Collinsin täydestä hyväksynnästä ja osallistumisesta kaikkiin tehtyihin muutoksiin:
Meidän piti tehdä paljon luontityötä Coinin osalta Suzannen, kirjoittajan, ja myös Julianne Mooren (Coin) kanssa. [Suzanne] on täynnä ihmisten taustatarinoita ja myyttisiä elementtejä, joten informaatiota riittää. Kun kuvasin Vihan liekkejä, hän ja minä istuimme alas viikonloppuisin ja hän kirjoitti luonnoksia työskennellessään Peter Craigin kanssa, joka teki käsikirjoituksista suurimman osan. Hän [Suzanne] on aina valmis laajentamaan, mikä on hauskaa, ja minusta hän innostuu kirjojen rinnalla tapahtuvien asioiden kuvittelemisesta.
Francis pysyy salamyhkäisenä siitä, miten paljon näemme Peetaa ja Johannaa Capitolissa:
Me leikittelimme vähän sillä, miten paljon näemme siitä, mitä heille tapahtuu. Minusta me päädyimme johonkin, mikä tuntuu minusta oikealta. Kuvasimme ehdottomasti enemmän kuin mitä käytimme.
Hän ei myöskään paljasta, missä kohtaa Matkijanärhi menee puoliksi, mutta kertoo tämän verran:
[Molemmat elokuvat] kertovat jotain erilaista ja se on yksi syistä, miksi katkaisu toimii. Minusta ne ovat kaksi erillistä tarinaa yhden isomman tarinan sisällä, joten teemallisesti kumpikin on vähän erilainen. Meidän piti keksiä, missä kohtaa osa 1:n loppu on, jotta tarina tulee kerrottua kunnolla. Se antaa meille alaa ja, sen alan sisällä, me leikittelimme missä se oikeastaan onkaan ja mikä sen vaikutus on, mutta olen tosi tyytyväinen siihen, miten osa 1 loppuu.
Lehti sisältää vielä paljon asiaa elokuvista, toivotaan, että siitä tulee vielä jossain vaiheessa skannaukset nettiin! Lehteä ei valitettavasti myydä Suomessa.

Lähde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti