tiistai 29. joulukuuta 2015

Video: Francis Lawrence puhuu Nälkäpeli-sarjasta, esiosista yms.

Collider järjesti jokin aika sitten IMAX-näytöksen Matkijanärhi osa 2:sta, jossa ohjaaja Francis Lawrence oli paikalla vastaamassa kysymyksiin. Nyt tästä kyselytuokiosta on julkaistu video ja tämä lähes 40-minuuttinen haastattelu tarjoaa paljon mielenkiintoista tietoa! Suomensin alle olennaisimmat asiat ja niistä laitoin vielä boldattuna ja punaisella tärkeimmät/mielenkiintoisimmat jutut. :)


 • Francisilla oli paljon paineita Vihan liekkejä aloittaessa, koska Nälkäpeli oli pärjännyt kaikin tavoin niin hyvin. Hän oli ennen sitä työskennellyt näyttelijöistä vain Lenny Kravitzin kanssa.
 • Francisista oli hermostuttavaa, että hänen piti työskennellä jo Matkijanärhi-elokuvien parissa ennen kuin Vihan liekit oli saanut ensi-iltaansa.
 • Hän kertoo tavallaan romahtaneensa mentyään kotiin kiitospäiväksi Matkijanärhi osa 2:n ensi-illan ja kiertueen jälkeen.
 • Hän sanoo, että ei ole kokeillut laittaa Matkijanärhi-elokuvia putkeen, mutta hänestä se olisi mielenkiintoista tehdä.
 • Hän ei ole kuullut mitään erityistä DVD- ja Blu-ray-julkaisuista, mutta hän luulee, että Lionsgate tulee julkaisemaan kaikista neljästä elokuvasta koostuvan setin, johon hän laittaisi vielä lisää extroja. (Jäiks, montako versiota sitä joutuu hankkimaan? :D)
 • Matkijanärhi osa 2:ssa on todennäköisesti kaikista vähiten poistettuja kohtauksia. Ryhmä 451:n alkuvaiheista on pari pätkää, kuten Katnissin ja Haymitchin välinen videopuhelu, jossa he puhuvat Peetan liittymisestä ryhmään.
 • Francis kertoo Vihan liekkien aikataulun olleen hankalin. Kuvauksille oli varattu aikaa 75 päivää ja Atlantassa he olivat ajallaan, mutta Havaijilla asiat hidastuivat IMAX-kameroiden valon määrän vuoksi. He käyttivät kolme viikkoa suunniteltua enemmän. Jennifer osallistui siinä välissä palkintogaaloihin ja he jatkoivat hänen Oscar-voittoaan seuranneena päivänä.
 • Matkijanärhi-elokuvien 155 kuvauspäivänä he pysyivät täysin aikataulussa ja heillä oli jopa aikaa pitää valmistautumistapaamisia joka kuudes viikko.
 • Francis kertoo kuvitelleensa Jenniferin harjoittelevan kohtauksia paljon, mutta tämä tekeekin aivan päin vastoin. Jen vihaa harjoittelua eikä halua puhua kohtauksista paljoa etukäteen! Niinpä Francis kertoi hänelle ajatuksistaan, mihin tarina on menossa jne. ja muistutti keskustelusta Jeniä aina ennen kohtausta.
 • Katnissin ja Buttercupin välinen kohtaus Matkijanärhi osa 2:ssa tehtiin yhdellä otolla harjoittelematta! I Am Legend-elokuvassa hän teki yli sata ottoa yhdestä kohtauksesta!
 • Francisista parasta hänen työssään on se, että hän oppii joka päivä jotakin.
 • Francis arvioi, että Nälkäpelin maailma, teema ja Katniss tekivät Nälkäpelistä maailmanlaajuisen ilmiön. Elokuvissa tämänkaltainen näyttelijäkaarti loi oman vetovoimansa siihen vielä lisäksi.
 • Francis tiesi, että faneja harmittaisi se, ettei Matkijanärhi osa 1:ssä ollut kohtausta, jossa Finnick on alusvaatteissaan. Kohtaus kuvattiin, mutta se ei sopinut hänestä tunnelmaltaan elokuvaan ollenkaan
 • Hän kertoo, että olisi halunnut saada Bonnien ja Twilliin mukaan Vihan liekkeihin, mutta he eivät keksineet miten saada kohtaus toimimaan ilman, että se olisi tuntunut irralliselta.
 • Francisin mielestä esiosien tai muiden ideoiden on tultava Suzanne Collinsilta. Hänestä juttu olisi kuitenkin hankala, koska hänestä ihmiset menevät katsomaan Nälkepelejä Katnissin takia. Hän ei tiedä, miten Nälkäpeli-elokuvia tehtäisiin ilman Katnissia, vaikka mielenkiintoisia tarinoita olisikin. Hän lisää vielä, että häneen vetosi tarinoissa myös se, että ne ovat sodan ja väkivallan vastaisia, joten tuntuisi väärältä kapinan jälkeen palata esim. johonkin peliin. Hän vakuuttaa, että olisi mukana, jos Suzanne saisi loistavan idean.
 • Viemäri-kohtaus oli kaikin puolin hankala ja siihen liittyi paljon suunnittelua ja valmistautumista. Francis kertoo nauttivansa jännittävistä kohtauksista ja hänellä oli hauskaa kohtauksen jännitystä rakentaessa. Hän myös sanoo ajattelevansa, että asiat ovat paljon pelottavampia ennen kuin ne oikeasti tapahtuvat. Siispä hän ajatteli kohtausta paljon ja suunnitteli 4-5 kohtausta, joissa katsoja odottaa jotakin tapahtuvan. Kun mitään ei tapahdukaan, jännitys lisääntyy. Ideaalitilanne on löytää hetki, jolloin katsojat eivät tiedä mitä ajatella ja silloin yllättää heidät.
 • Tuotantotiimi tiesi aina, että Matkijanärhi osa 2 olisi vaikeinta saada sopimaan Amerikan PG-13 -ikärajaan. Kohtauksia suunnitellessa piti olla hyvin tarkka, miten lähestyä rankkoja kohtauksia, koska he kuitenkin halusivat sisällyttää kirjan tärkeät kohtaukset elokuvaan. Kohtauksia lähestyttiin teeman, sodan seurausten, kautta - ei veren ja väkivallan, vaan henkisten vaikutusten kautta. Pelkästään silläkin voi kuitenkin saada korkeamman ikärajan, joten elokuva näytettiin arvioijille 4-5 kertaa hieman muutettuna. Ensimmäisellä näyttökerralla ikärajaksi tuli R eli käytännössä k17! Kriittinen kohtaus oli se, jossa keltatakkinen Capitolin tyttö itkee äitinsä vuoksi, vaikka kohtauksessa ei ole pisaraakaan verta, kohtaus on vain niin intensiivinen. R-rajan saatuaan Francis kirjoitti arvioijille kirjeen, jossa hän puhui Nälkäpelin kouluilta, opettajilta ja kirjastoilta saamasta tuesta ja tarinan arvosta ja he todella työskentelivät yhdessä PG-13 -ikärajan eteen. Hän kertoo, miten hän teki ensimmäisen elokuvansa Constantinen täysin PG-13 -rajan sääntöjen mukaan ja sille tuli silti ikärajaksi R.

6 kommenttia:

 1. Tämä ei liity aiheeseen mitenkään mutta eikö viimeisimmän runsaudensarvi-kilpailunne/give-away:nne palkinnot pitäisi olla jo perillä, koska meillä Lahdessa päin ei näy eikä kuulu mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin osoitelistan ja sähköpostin läpi, enkä nähnyt nimeäsi kummassakaan. Vaikuttaa siltä, ettei viestisi ole tullut perille. :( Haluatko vielä koettaa laittaa viestiä osoitteeseen sysimarja@gmail.com? Niin voin vielä tarkistaa asian.

   Poista
  2. Ei tarvitse tarkistaa, mutta harmi että viesti ei tullut. Ensi kerralla uudestaan :D

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Jos laitat osoitteesi sähköpostilla, voin tässä tapauksessa edelleen laittaa lahjan tulemaan. :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista