torstai 12. kesäkuuta 2014

Jeffrey Wright puhuu Matkijanärhestä Reddit AMA:ssaan


Jeffrey Wright vastaili eilen fanien kysymyksiin tekemässään Reddit AMA:ssa (Ask Me Anything) puhuakseen roolistaan Boardwalk Empiressa ja kerätäkseen rahaa hyväntekeväisyyteen, Tribeca Film Institutelle ja Taia Peace Foundationille. Samalla hän vastasi muutamaan Matkijanärheen liittyvään kysymykseen ja kertoi myös Jennifer Lawrencen kanssa työskentelystä.
Kuinka mahtava Jennifer Lawrence oikeasti on?
Hän on tosi mahtava. Minun täytyy sanoa, että niin mahtava kuin voit kuvitella. Loistava, eloisa, optimistinen ja omaleimainen persoona. Hänen kanssaan työskentely on valinta keskittymisen ja hysteerisyyteen asti nauramisen välillä.
Hei siellä, mietin oletko lukenut koko Nälkäpeli-sarjan (ja jos niin, ajatuksesi)? Tai mikä parhaiten auttoi sinua käsittämään millainen henkilö Beetee on ja kuinka esittää häntä? Kiitos!
Kyllä, tietysti olen lukenut koko Nälkäpeli-sarjan. Minusta olisi ollut typerää olla lukematta sitä, ottaen huomioon kaikki mahtavat yksityiskohdat ja taustatarinat, jotka ne sisältävät. Ne edustavat näiden hahmojen ja tapojen koko kosmologiaa. Jos aion pystyä ruummillistamaan hahmoni, minun tarvitsi tietää niin paljon kuin mahdollista, joten käännyin kirjojen pariin. Kirjoissa on paljon asiaa, mutta mielestäni Suzanne Collins osui johonkin, joka on hyvin lähellä sitä hetkeä, josta löydämme itseme. Kulisseissa olemme jatkuvasti ällistyneitä siitä, miten kuvauspaikan ulkopuolinen maailma heijastuu maailmaan, jota yritämme luoda uudestaan hänen kirjoistaan. Kirjat ja elokuvat on suunnattu nuorille mielille, mikä tekee niistä entistä innostavampia. Äskettäinen tapaus Thaimaassa, kun protestoijat näyttivät Nälkäpelin käsimerkkiä kaduilla, oli vain tavallaan käsittämätöntä ja outoa parhaalla tavalla ja vain Suzannen tarinoita ja ideoita ja näitä elokuvia joissa olemme kaikki mukana ilmaisevia.
Hei tapasin Tinderissä juuri tytön nimeltä Valerie, joka sanoi olevansa ammattilainen näyttelijä Atlantassa ja näyttelevänsä sekä Matkijanärhi 1:ssä ja 2:ssa. Onko se totta vai kusettaako hän minua?
No, koska tapasit hänet netissä luulen, että on lukematon määrä kysymyksiä liittyen siihen onko vai eikö hän ole sitä, mitä sanoo olevansa. Sanoisin, että mahdollisuudet hänen aitouteensa ovat 50/50. Se ei tarkoita, etteikö se olisi mahdollista. Mikset kysy häneltä kuka on paras unohtamaan vuorosanansa kulisseissa ja minä olen vastaus, hän saattaa puhua totta...
Kiitos siitä, että herätät hahmosi henkiin Matkijanärhessä, ja niin loistavasti! Mikä on/oli parasta Matkijanärhessä työskentelyssä?
Parasta Matkijanärhessä työskentelyssä, se on aika helppo kysymys. Parasta oli kaikkien muiden näyttelijöiden ja ohjaajamme Francis Lawrencen kanssa työskentely. Ja kuvauspaikalla tuotantotiimin kanssa oleminen; ilmapiiri ja tunnelma, joka luotiin, on yhdistelmä kovaa työtä ja hyvää keskittymistä.
Onko Nälkäpelin viesti mielestäsi ajankohtainen nykymaailmassa?
Mielestäni on ja minusta näyttää, etten ole ainoana sitä mieltä, koska tarinoiden suosio viittaa siihen. Minusta tarinat ovat olennaisia, eivät vain sillä tavalla jolla ne ovat olennaisia omana aikanamme, vaan mielestäni niissä on tavallaan universaalia inhimillisyyttä, joka koskettaa ihmisiä ja on ajatonta. Katniss, joka on tarinan polttopiste, on klassinen myyttinen hahmo, joka joutuu epätavallisiin seikkailuihin, ja joka kohtaa ilmiömäisiä haasteita vain päästäkseen takaisin kotiin ja takaisin asioiden luo, jotka ovat hänelle kaikista rakkaimpia ja läheisimpiä. Me kaikki ymmärrämme sen ja tajuamme, miten merkitsevää se kaikki on. 
Jeffreyn koko AMA:n voi lukea englanniksi täällä!

Lähde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti