sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Mitä Amandla Stenbergille kuuluu nyt?

Amandla Stenberg näytteli Ruea Nälkäpeli-elokuvassa viisi vuotta sitten (ajatelkaa!). Amandla ei ole todellakaan jäänyt toimettomaksi, vaan ura on jatkunut vahvasti. Tällä hetkellä hän valloittaa nuorille suunnattujen kirjoihin perustuvien elokuvasovitusten kenttää jatkumona Nälkäpelille. Amerikassa toukokuussa ensi-iltansa saa samannimiseen kirjaan perustuva Everything, Everything, jossa Amandla näyttelee pääosaa, koko maailmalle allergista Maddyä. Elokuvan juliste julkaistiin pari päivää sitten ja näet sen alla.


Nicola Yoonin kirja julkaistaan suomennettuna huhtikuussa nimellä Kaikki kaikessa. Hauskana faktana, että kirjan suomentaja on sama kuin Nälkäpeleillä eli Helene Bützow. Elokuvan Suomen ensi-ilta ei ole vielä tiedossa, mutta pidän teidät ajantasalla!

Kaikki kaikessa -kirjan virallinen synopsis:
Olly on riski, joka Maddyn on pakko ottaa. Maddy on tyttö, joka on allerginen koko maailmalle ja elää oman kotinsa suojissa, kuin kuplassa. Olly on poika, joka muuttaa naapuriin ja Maddyn sydämeen. Maddy sairastuu jo pelkästä henkäyksestä ulkoilmaa. Sairautensa vankina hän pysyy kotonaan ja tapaa vain äitiään ja sairaanhoitajaansa. Sitten naapuriin muuttaa Olly. Ikkunasta Maddy näkee Ollyn ja Olly Maddyn. Olly on pitkä, laiha ja pukeutunut kokonaan mustaan - musta t-paita, mustat farkut, mustat tennarit ja musta pipo - kuin univormu. Tulevaisuutta ei ehkä voi ennustaa, mutta jotain voimme arvata. Esimerkiksi sen, että Maddy rakastuu Ollyyn. Ja että siitä seuraa katastrofi. Kaikki kaikessa on Nicole Yoonin omaperäinen esikoisteos, joka etenee mm. vinjettien, päiväkirjamerkintöjen, piirroskuvitusten, diagrammien, listojen ja sairauskertomusten muodossa. Se kertoo rakkaudesta, joka sitoo, hallitsee ja vangitsee sekä rakkaudesta, joka valloittaa ja vapauttaa.
Ja elokuvan traileri:


Yhtä pääosaa ei vielä sanota kentän valloittamiseksi, mutta Amandlalla on plakkarissa myös toinen sellainen! Hän näyttelee pääosaa myös Alexandra Brackenin dystopiatrilogian ensimmäiseen kirjaan, The Darkest Minds, perustuvassa elokuvassa. Amandla näyttelee 16-vuotiasta Rubya, joka pystyy hallitsemaan ihmisten ajatuksia.. Varietyn mukaan elokuvan kuvaukset alkavat Atlantassa maaliskuun puolivälissä, joten ne ovat voineet jo alkaa!

Alexandra Brackenin trilogiaan kuuluvat kirjat The Darkest Minds, Never Fade ja In the Afterlight (joiden saatat huomata muodostavan lauseen!) sekä novellikokoelma Through the Dark. Kirjoja ei ole ainakaan vielä suomennettu, mutta kirjat lukeneena, voin suositella!

Vapaasti suomennettuna The Darkest Minds -kirjan synopsis:
Kun Ruby heräsi kymmenentenä syntymäpäivänään, jokin hänessä oli muuttunut. Jotakin niin hälyttävää, että hänen vanhempansa lukitsi hänet autotalliin ja soittivat poliisille. Jotakin, minkä vuoksi hänet lähetetään Thurmondiin, hallinnon brutaalille ”kuntoutusleirille”. Hän saattoi selviytyä salaperäisestä sairaudesta, joka on tappanut suurimman osan Amerikan lapsista, mutta hänelle ja muille on ilmaantunut jotain paljon pahempaa: pelottavia kykyjä, joita he eivät pysty hallitsemaan. 
Nyt, 16-vuotiaana, Ruby on yksi vaarallisimmista. 
Kun totuus paljastuu, Rubyn onnistuu hädin tuskin paeta Thurmondista hengissä. Nyt hän on pakosalla ja haluaa epätoivoisesti löytää ainoan jäljellä olevan turvapaikan hänen kaltaisilleen lapsille – East Riverin. Hän liittyy joukkoon, jonka nuoret karkasivat omasta leiristään. Liam, heidän rohkea johtajansa, on rakastumassa Rubyyn syvästi. Mutta vaikka hän kuinka kaipaa tätä, Ruby ei voi riskeerata lähentymistä hänen kanssaan. Ei sen jälkeen, mitä tapahtui hänen vanhemmilleen. 
Kun he saapuvat East Riveriin, mikään ei ole miltä näyttää, varsinkaan sen salaperäinen johtaja. Mutta on muita voimia, ihmisiä, jotka tekevät kaikkensa voidakseen käyttää Rubya taistelussaan hallintoa vastaan. Rubyn on kohdattava kamala valinta, sellainen, joka saattaa tarkoittaa luopumista hänen ainoasta mahdollisuudestaan elämään, joka on elämisen arvoista. 
Ajatelkaa, Amandla oli 11-vuotias näytellessään Ruea Nälkäpelissä ja nyt hän on 18-vuotias ja näyttelee tällaisia pääosia! Ikäkriisi iskee täällä päässä... :D Mutta itse ainakin mielenkiinnolla odotan näitä elokuvia ja tekisi myös mieli lukea tuo Kaikki kaikessa. Oletteko itse lukeneet jompaa kumpaa ja odotatteko elokuvia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti